Atelier

Wij beschikken over een eigen saxofoonatelier. U kunt hier terecht voor complete revisies, onderhoudsbeurten, reparaties en speciale aanpassingen aan uw saxofoon.

Wij verzorgen het totale sax-, fluit- en klarinetonderhoud van vele harmonie- en fanfareorkesten en zijn een vertrouwd adres voor individuele saxofonisten uit de jazz-, blues- en popwereld.

Complete revisies

Een saxofoon moet – afhankelijk van de frequentie en intensiteit van gebruik – van tijd tot tijd compleet gereviseerd worden. Door het gebruik wordt uw sax vuil en de stalen veren oxideren en verliezen kracht. Polsters raken aangetast en kurk klinkt in en laat soms zelfs los.

Bij een complete revisie halen wij uw sax helemaal uit elkaar, waarna de body en de kleppen schoongemaakt worden. De kleppen worden opnieuw gepolsterd en de sax wordt vervolgens weer in elkaar gezet. Daarbij worden alle veren en kurkjes vernieuwd, waarna de sax weer volledig sluitend wordt afgesteld.

Bel of mail ons voor informatie of kom langs in de winkel!

Reparaties

Een saxofoon is behoorlijk kwetsbaar. Even ergens tegenaan stoten en een klep sluit niet meer goed af. Daarnaast worden polsters aangetast door vocht, vooral op plekken waar vocht zich altijd ophoopt. Of er breekt een veertje waardoor een klep niet meer afsluit of lam raakt.

Erger is het natuurlijk als een sax op de grond valt of op een andere manier zwaar beschadigd wordt.

Bij Saxpoint kunt u zowel voor een kleine, snelle reparatie terecht als voor een ingewikkelde, grote reparatie. Ons vakmanschap staat garant voor een deskundig herstel van uw instrument.

Modificaties

Hoewel saxofoons zo gebouwd worden dat deze door de meeste mensen bediend kunnen worden, zitten de kleppen van een sax niet altijd voor iedereen op de meest ideale plek. Mensen met extreem kleine of juist grote handen, of mensen met een lichamelijke handicap, kunnen weleens problemen ondervinden bij de bediening van de kleppen.

Saxpoint kan daar in veel gevallen iets aan doen door de saxofoon aan te passen (te modificeren) aan de handen van de saxofonist.

Blijf dus niet tobben, vraag ons naar de mogelijkheden!

Frank helpt u graag verder
Frank helpt u graag verder
Restauratie Octaaf Mechaniek
Restauratie Octaaf Mechaniek
** 06 55 15 33 93 !! - nieuwe openingstijden di-vr 10:00-17:00 uur !!! https://saxpoint.nl/route-contact/
Hello. Add your message here.